9 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Δεκέμβριος 2014, 18:34

Κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες σαρώνει τη χώρα

  • Κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες σαρώνει τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 14°C.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές, ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 10°C.

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά με ενδεικτικό υψόμετρο 1300 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων τις πρωινές ώρες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 8 έως 15°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 18°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 19°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.