8 Δεκέμβριος 2014, 09:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Δεκέμβριος 2014, 09:25

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού στον Σαμαρά

  • Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού στον Σαμαρά

Στις 11 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού των γονιών του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού με τον Αντώνη Σαμαρά. Στη συνάντηση θα πάει τελικά μόνον ο πατέρας του απεργού πείνας, ο οποίος σε δηλώσεις του γνωστοποίησε ότι θα επαναλάβει το αίτημα του γιου του να του δοθεί άδεια παρακολούθησης των μαθημάτων στο ΤΕΙ όπου έχει περάσει.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε από χθες δηλώσει με επιστολή του ότι δεν συμφωνεί να συναντήσουν οι γονείς του τον πρωθυπουργό. «Καταλαβαίνω την αγωνία τους αφού κινδυνεύουν να χάσουν το παιδί τους, αλλά είμαι κάθετα αντίθετος να συναντήσουν οι γονείς μου τον Σαμαρά. Ο Σαμαράς έχει πλήρη γνώση των γεγονότων και δεν χρειάζεται κανένα πυροσβεστικό ραντεβού για να ενημερωθεί για καταστάσεις που γνωρίζει και επικροτεί», έγραψε.

Η 29η ημέρα απεργίας πείνας

Ο Ρωμανός που διανύει την 29η ημέρα απεργίας πείνας έχει εκφράσει την επιθυμία του να ξεκινήσει και απεργία δίψας. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλει να περάσει η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου που ρυθμίζει σπουδές εξ αποστάσεως και αλληλογραφίας για τους κρατούμενους, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή. Ο 21χρονος θεωρεί πως με αυτή τη ρύθμιση θα καταπατηθούν πολλά δικαιώματα των κρατούμενων.

«Πρόταση-έκκληση, αποκλειστικά ως δάσκαλος» να αναλάβει ρόλο συνοδού του Ρωμανού στα μαθήματά του στο ΤΕΙ ώστε να τα παρακολουθεί με φυσική παρουσία, απηύθυνε ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός.

Ο Π. Δαμιανός, που ήταν δάσκαλος του Ν. Ρωμανού, δηλώνει σε ανοιχτή επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο efsyn.gr ότι ο ίδιος μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή του κρατουμένου στη φυλακή. «Είναι μια λύση χωρίς νικητές και ηττημένους. Είναι μια λύση από την οποία όλοι μας έχουμε να μάθουμε πολλά» καταλήγει ο Π. Δαμιανός.