6 Δεκέμβριος 2014, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Δεκέμβριος 2014, 17:29

Στον Σαμαρά τη Δευτέρα οι γονείς του Νίκου Ρωμανού

  •  Στον Σαμαρά τη Δευτέρα οι γονείς του Νίκου Ρωμανού
  •  Στον Σαμαρά τη Δευτέρα οι γονείς του Νίκου Ρωμανού
    Από τη φοιτητική πορεία σήμερα στην Θεσσαλονίκη για τον Αλέξη Γρηγορόπουλου και τον Νίκο Ρωμανό.

Συνάντηση με τους γονείς του Νίκου Ρωμανού θα έχει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το αίτημα για τη συνάντηση του Γιώργου Ρωμανού και της Παυλίνας Νάσιουτζίκ μετέφερε στο γραφείο του πρωθυπουργού ο δικηγόρος του απεργού πείνας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11 το πρωί της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Ρωμανός που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν του χορηγείται φοιτητική άδεια, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Εντωμεταξύ, στην Αθήνα ομαλά ολοκληρώθηκε η πορεία που διοργανώθηκε στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και επικράτησαν τα συνθήματα για τον Νίκο Ρωμανό.

Στη πορεία, που ήταν μεγάλη σε όγκο, συμμετείχαν φοιτητές, μαθητές, σύλλογοι εκπαιδευτικών, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, μέλη της Πανσπουδαστικής, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φορείς και δίκτυα πολιτών.

Επεισόδια και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης και διάρκειας επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές υπόπτων, η συμμετοχή των οποίων στα επεισόδια εξετάζεται.