5 Δεκέμβριος 2014, 14:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2014, 14:29

Λύρα και νταούλι οι πρωταγωνιστές στον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

  • Λύρα και νταούλι οι πρωταγωνιστές στον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας
  • Λύρα και νταούλι οι πρωταγωνιστές στον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Μοναδικές στιγμές έζησαν τα μέλη και οι φίλοι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στον ετήσιο χορό της που έγινε στο Κτήμα Γκαντίδη στις 29 Νοεμβρίου, υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού και με τη συνοδεία απίστευτων ποντιακών φωνών.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα χορευτικά τμήματα της λέσχης που εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους, ενώ συγκίνηση επικράτησε όταν το ανδρικό τμήμα χόρεψε Σέρρα.

Ακολούθησε η βράβευση, για την προσφορά τους στο σύλλογο, δυο παλαιών χορευτών της δεκαετίας του ’70, του Φιλοκτήμονα Φωτιάδη και της Παρθένας Πασίδου, από τον πρόεδρο της λέσχης Χαράλαμπο Καπουρτίδη και τον αντιπρόεδρο Παύλο Σαρημιχαηλίδη. Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι βραβευθέντες απένειμαν ενθυμήματα στα μέλη των τμημάτων που έχουν διαπρέψει στην παιδεία και τον αθλητισμό κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Στον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Φίλιππος Κεσαπίδης, Γιώργος Ιωσηφίδης, Ανθούλα Καλαϊτζίδου και Σωκράτης Μουρατίδης (λύρα), Βαγγέλης Μωυσιάδης, Γιώργος Ασβεστάς και Εύα Θεοδωρίδου (νταούλι), ενώ τραγούδησαν οι Σπύρος Θεοδωρίδης, Μπάμπης Ιωακειμίδης, Γιάννης Τανασίδης και Αντώνης Κουβρακίδης.

Το παρών έδωσαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργαζίδης, οι πρώην πρόεδροι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Λάζαρος Ζευγαρόπουλος και Λάζαρος Κουμπουλίδης, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων και σωματείων.