5 Δεκέμβριος 2014, 14:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2014, 14:13

Φτάνει ο Νταβούτογλου σε μια Αθήνα-φρούριο

  • Ένας στους 40 αστυνομικούς μάχιμων υπηρεσιών ακατάλληλος για οπλοφορία
    Φωτ. αρχείου: Παντελής Σαΐτας / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε μια Αθήνα  που έχει μετατραπεί σε φρούριο φτάνει στις 15:20 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου με τους υπουργούς και τους επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Νταβούτογλου θα τον υποδεχτεί στο αεροδρόμιο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, που μετά από ένα έντονο διπλωματικό παρασκήνιο υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση σε ό,τι αφορά την επίσκεψή του –ακόμη και ιδιωτική– στη Θράκη (σύμφωνα με πληροφορίες αν επέμενε υπήρχε κίνδυνος να ακυρωθεί η Σύνοδος), θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 16:00. Στη συνέχεια (16:50) θα κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Το βράδυ στις 20:30 οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών (Βενιζέλος και Τσαβούσογλου) θα απευθύνουν χαιρετισμό στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας και Τουρκίας που γίνεται στο Hilton.

Το  Σάββατο Σαμαράς και Νταβούτογλου θα προεδρεύσουν στο 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο ξενοδοχείο.

Λόγω της επίσκεψης Νταβούτογλου τέθηκαν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας από το πρωί της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου.