6 Δεκέμβριος 2014, 07:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2014, 14:02

Σάββατο με βροχές και καταιγίδες

  • Σαββατοκύριακο με βοριάδες, βροχές και κρύο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα παροδικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18°C.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων προβλέπεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14°C. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις βορειότερες περιοχές, κατά περιόδους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19°C. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου είναι πιθανό μέχρι το απόγευμα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18°C. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19°C, στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.