Η ΕΠΟΝΑ για την επίσκεψη Νταβούτογλου

  • Η ΕΠΟΝΑ για την επίσκεψη Νταβούτογλου

Με μια σκληρή ανακοίνωση που βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ) «υποδέχεται» τον Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα. «Όσο η Τουρκία δεν μεταμελείται για τα εγκλήματά της έναντι των αυτοχθόνων ιστορικών χριστιανικών λαών, δικαιώνει το γενοκτόνο οθωμανικό και νεοτουρκικό παρελθόν της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΠΟΝΑ θυμίζει στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι κοινοβούλια και επιστημονικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων της Ανατολής.

Του θυμίζει επίσης ότι ο νομοθέτης του ΟΗΕ και δημιουργός του νομικού όρου «Γενοκτονία», καθηγητής Ραφαέλ Λέμκιν, αναφέρει ρητά ότι πρόκειται για το πρώτο ιστορικό παράδειγμα γενοκτονίας βάσει του οποίου δημιουργήθηκε η νομοθεσία για την καταδίκη του Ολοκαυτώματος. 

ΕΠΟΝΑ: «Η αναγνώριση της Γενοκτονίας θα πρέπει να τίθεται ως όρος ένταξης της Τουρκίας ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Το γεγονός της άρνησης της διάπραξης Γενοκτονίας αποτελεί την πιο αποκρουστική έκφραση ανθρώπινου πολιτισμού, ενώ η άρνηση των Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα από τους εκάστοτε διεθνείς συνομιλητές κάθε πολιτισμένου δημοκρατικού κράτους», σημειώνει η ΕΠΟΝΑ και καταλήγει ότι «το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού που εμφορείται από τις ίδιες ιδέες, πρεσβεύοντας την ίδια παράδοση πολιτισμού».