5 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2014, 22:11

Παιχνίδια παίζει ο καιρός και καταιγίδες φέρνει

  • Παιχνίδια παίζει ο καιρός και καταιγίδες φέρνει

Το μεσημέρι αλλάζει ο καιρός στα δυτικά και αναμένονται καταιγίδες που κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Αναλυτικά ο καιρός:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπει η ΕΜΥ στη Θεσσαλονίκη, κυρίως στα δυτικά του νομού, όπου το βράδυ θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4, που το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. Τη νύχτα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί. Βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, ενώ μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν προβλέπει η ΕΜΥ σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, ενώ θα σημειωθούν βροχές αρχικά στη Θεσσαλία και αργότερα στην κεντρική Στερεά. Τα φαινόμενα το βράδυ στα βόρεια θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις και κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς. Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.