4 Δεκέμβριος 2014, 21:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2014, 21:26

Growing up Greek: Ριάλιτι του MTV προσβάλλει την ομογένεια της Αμερικής

  • Growing up Greek: Ριάλιτι του MTV προσβάλλει την ομογένεια της Αμερικής
  • Growing up Greek: Ριάλιτι του MTV προσβάλλει την ομογένεια της Αμερικής
  • Growing up Greek: Ριάλιτι του MTV προσβάλλει την ομογένεια της Αμερικής

Με τον πλέον προσβλητικό τρόπο παρουσιάζει ριάλιτι του τηλεοπτικού δικτύου MTV τους νέους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ομογένειας στην Αμερική.

Βασικό επιχείρημα των ομογενών είναι ότι το τηλεοπτικό σόου «Growing Up Greek», που γυρίζεται στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, προσβάλλει τις αρχές, τις αξίες, την ιστορία και την παράδοση της ελληνικής ομογένειας, ενώ «οι νέοι που συμμετέχουν δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνόπουλων και το λεξιλόγιο, η συμπεριφορά και το επίπεδό τους προσβάλλουν τον Ελληνισμό».

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ αναφέρεται ότι «το σόου του MTV είναι μια κατάφωρη διαστρέβλωση της εμπειρίας να μεγαλώνεις σε μια ελληνοαμερικανική οικογένεια», προσθέτοντας ότι «το σόου είναι λανθασμένο, διότι απεικονίζει χαρακτήρες ως εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Αμερική και βασίζεται σε αρνητικά στερεότυπα».

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι το σόου «προκαλεί τεράστιο κακό» στο «ιστορικό Γκριτάουν» του Τάρπον Σπρινγκς, το οποίο φημίζεται για την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών και των Καλύμνιων σφουγγαράδων της περιοχής. «Δυστυχώς, αυτή η μοναδική ιστορία έχει χαθεί για τους παραγωγούς οι οποίοι έχουν επιλέξει την ανευθυνότητα, αμαυρώνοντας την ιστορία και τη σκληρή, ηθική εργασία των ομογενών και ιδιαίτερα των Καλύμνιων του Τάρπον Σπρινγκς» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ομογενείς λένε ενοχλημένοι πως το σόου παρουσιάζει τους Έλληνες νέους να είναι βίαιοι, φωνακλάδες, επιφανειακοί, χωρίς γνώσεις, με φτωχό και χυδαίο λεξιλόγιο, να μεθούν και να τσακώνονται, ενώ αδιαφορούν για τις παραδόσεις της ελληνικής οικογένειας.

Σύσσωμη η ομογένεια ζητάει τη διακοπή του ριάλιτι και καλεί όλους να εντείνουν την αντίδρασή τους και να στηρίξουν την συγκέντρωση υπογραφών μέσω διαδικτύου.