Καλαμάτα: 156 άτομα σε κύκλωμα ναρκωτικών – Συνελήφθησαν οι 20

  • Καλαμάτα: 156 άτομα σε κύκλωμα ναρκωτικών – Συνελήφθησαν οι 20
    Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τρείς ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις που καλλιεργούσαν και διακινούσαν χασίς, αποτελούσαν το πολυμελές εγκληματικό δίκτυο που εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας. Συνολικά 156 είναι οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα που δρούσε σε Μεσσηνία, Λακωνία, Ηλεία, Αχαΐα αλλά και στην Αττική. Από τις ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν 19 Έλληνες από 20 έως 69 ετών και ένας 28χρονος Αλβανός ενώ πραγματοποιήθηκαν και πολλές έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους.

Από τους συλληφθέντες οι 19 είναι μέλη εγκληματικών οργανώσεων και εις βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία. Ο ένας Έλληνας που συνελήφθη κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Οι υπόλοιποι 136 που συμμετείχαν στο δίκτυο κατηγορούνται στην πλειοψηφία τους για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά και οι έξι είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Δραστηριοποιούνταν κυρίως στην καλλιέργεια φυτειών χασίς και στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων χασίς και ηρωίνης, σε διάφορους χρήστες στην Πελοπόννησο και την Αττική.

Οι αστυνομικοί εκτός από ναρκωτικά βρήκαν και κατάσχεσαν 45.000 ευρώ, 28 χρυσές λίρες αλλά και τρία κυνηγετικά όπλα, πέντε μαχαίρια,  σπάθα, ξιφολόγχη, στιλέτο, δύο σιδερογροθιές και τρία κλομπ.