4 Δεκέμβριος 2014, 14:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2014, 14:15

Έβρος: Φούσκωσε το ποτάμι, αγνοείται αστυνομικός, πλημμύρισαν σπίτια

  • Έβρος: Φούσκωσε το ποτάμι, αγνοείται αστυνομικός, πλημμύρισαν σπίτια
    Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε συναγερμό βρίσκονται οι τοπικές αρχές στο νομό Έβρου καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ώρου είχαν αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου στο ύψος του Ορμενίου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αστυνομία και λιμενικό συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν 49χρονο αστυνομικό που βρισκόταν με τη βάρκα του στις εκβολές του Έβρου και αγνοείται από χθες. Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μόνο η βάρκα, και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο νότιο τμήμα του ποταμού.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ποσότητες νερού που ξεπερνούν τα 900 κυβικά το δευτερόλεπτο διοχετεύονται στην ελληνική κοίτη του ποταμού, με συνέπεια την αύξηση της στάθμης.

Πλημμύρισαν σπίτια, προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Στο χωριό Ελιά η Πυροσβεστική δέχτηκε τριάντα κλήσεις για άντληση υδάτων ενώ οι πυροσβέστες βοήθησαν και μια ηλικιωμένη που εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι της. Δύο σπίτια πλημμύρισαν στο χωριό Αβδέλλα. Στην περιοχή της Καρωτής από μονάδα εκτροφής κατόρθωσαν να απομακρυνθούν μόνο τα 140 από τα 500 πρόβατα. Τα υπόλοιπα παραμένουν εγκλωβισμένα καθώς η πρόσβαση είναι αδύνατη.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων προβλήματα παρατηρούνται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας όπου –κατά περιπτώσεις– τα νερά έχουν υπερκαλύψει το οδόστρωμα στον άξονα Ελληνοχώρι-Μεταξάδες.

Εκτός λειτουργίας η σιδηροδρομική γραμμή

Τη διακοπή των δρομολογίων στο τμήμα Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη-Δίκαια αποφάσισε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η μετακίνηση των επιβατών μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιείται με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης. Επίσης, η μετακίνηση των επιβατών μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Δικαίων θα πραγματοποιείται με λεωφορεία έως ότου αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.