16 Ιούνιος 2013, 12:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:30

Απίστευτο! Ο Παπανδρέου και ο Όσιος Μνημόνιος γιορτάζουν τη ίδια μέρα

  • Απίστευτο! Ο Παπανδρέου και ο Όσιος Μνημόνιος γιορτάζουν τη ίδια μέρα

Όσο απίστευτο κι αν ακούγετασι σήμερα 16 Ιουνίου ο Γιώργος Παπανδρέου έχει γενέθλια και η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη του Όσίου Μνημονίου.

Ο Όσιος Μνημόνιος ήταν Χριστιανός ιερωμένος, Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος έζησε τον 4ο αιώνα. Η μνήμη του εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου. Υπήρξε επίσκοπος Αμαθούντος Κύπρου και χειροτόνησε διάκονο τον Όσιο Τύχωνα (η μνήμη του εορτάζεται, επίσης, στις 16 Ιουνίου), ο οποίος τον διαδέχθηκε στην Επισκοπή Αμαθούντος (σήμερα υπάγεται εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού).

Αυτές οι ελάχιστες πληροφορίες είναι μονάχα γνωστές για τη ζωή του Αγίου, αναφορά για τον οποίο γίνεται στον βίο του Τύχωνα.

Μία τραγελαφική σύμπτωση, η οποία μόνο πίκρα μας προκαλεί βέβαια, γιατί καμία διάθεση δεν έχουμε να γελάσουμε, είναι ότι στις 16 Ιουνίου έχει γενέθλια ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου (γεννήθηκε το 1952), ο μέγας "εγκέφαλος" που βρίσκεται πίσω από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου της χώρας μας με την Τρόικα το 2010.

Άντε, να τον χαιρόμαστε τον κορυφαίο "εθνοπατέρα", να τα εκατοστήσει αυτός και όλοι οι υπόλοιποι "σωτήρες" των λαών... Α ναι. Και μην ξεχάσετε να τον ξαναψηφίσετε τώρα που θα επανέλθει δριμύτερος με νέο πολιτικό φορέα συσπείρωσης δημοκρατικών δυνάμεων!

Πηγή: defencenet.gr