4 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2014, 07:21

«Αγριεύει» σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

  • «Αγριεύει» σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές (εκτός από τη βορειοδυτική χώρα), περιμένουμε για σήμερα Πέμπτη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αλλά και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 20°C.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές στα ανατολικά του νομού, ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 13°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις το πρωί με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες ώρες της ημέρας πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 22°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κατά τόπους αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ αναμένεται εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 16 έως 21°C.