3 Δεκέμβριος 2014, 15:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2014, 15:34

Γιατί η ελληνική σημαία κυματίζει στη Γουόλ Στριτ; (φωτο)

 • Γιατί η ελληνική σημαία κυματίζει στη Γουόλ Στριτ; (φωτο)
  Η ελληνική δίπλα στην αμερικανική σημαία στην πρόσοψη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (φωτ.: υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου)
 • Γιατί η ελληνική σημαία κυματίζει στη Γουόλ Στριτ; (φωτο)
  Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χτυπάει το καμπανάκι λήξης των εργασιών (φωτ.: υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου)
 • Γιατί η ελληνική σημαία κυματίζει στη Γουόλ Στριτ; (φωτο)
  Η ελληνική σημαία εμφανιζόταν και σε οθόνες μέσα στην αίθουσα των συναλλαγών (φωτ.: υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου)
 • Γιατί η ελληνική σημαία κυματίζει στη Γουόλ Στριτ; (φωτο)
  Στην ελληνική αποστολή, εκτός από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου (φωτ.: υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου)

Με τη γαλανόλευκη να κυματίζει στην κεντρική είσοδο της Γουόλ Στριτ και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ως τιμώμενο πρόσωπο, να χτυπάει το καμπανάκι λήξης των εργασιών, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τίμησε τη χώρα μας. Η «Ημέρα της Ελλάδας», όπως ονομάστηκε, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 16ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ της Capital Link, και προκειμένου να την θυμούνται όλοι όσοι βρέθηκαν στη Γουόλ Στριτ, εκδόθηκαν και ειδικά αναμνηστικά μετάλλια.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που δόθηκε προς τιμή των μελών της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των εταιρειών ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο NYSE Euronext, ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου, Τζον Μέρελ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα. «Όχι μόνο για τις οικονομικές δυνατότητές της», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας και για την ομορφιά του ελληνικού τοπίου και ειδικά των νησιών του Αιγαίου.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση –που μεταδόθηκε ζωντανά από μεγάλα αμερικανικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα– τόνισαν επίσης ότι η ενεργός ανάμιξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου στον κόσμο, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προβολή της Ελλάδας σε ένα ευρύτατο επενδυτικό κοινό.