3 Δεκέμβριος 2014, 14:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2014, 17:18

Εγκαινιάστηκε η νέα βιβλιοθήκη του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου

  • Εγκαινιάστηκε η νέα βιβλιοθήκη του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου
  • Εγκαινιάστηκε η νέα βιβλιοθήκη του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου

Αναγνωρίζοντας πως το βιβλίο και η ανάγνωση συνιστούν αναπόσπαστα στοιχεία της παιδείας, της γλώσσας και της διατήρησης της ποντιακής κληρονομιάς, ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» εγκαινίασε χθες τη νέα του βιβλιοθήκη.

Η εκδήλωση έγινε στη φιλόξενη και πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα του συλλόγου, έναν τοίχο της οποίας καλύπτει πλέον μια τοιχογραφία ιστορικού ενδιαφέροντος.

Ο δημιουργός της, Νίκος Τσιγγάνης, αποτύπωσε σε ένα τρίπτυχο τον πολιτισμό των Ποντίων. Από τη μια διακρίνονται οι πυρριχιστές, σήμα κατατεθέν του Πόντου, από την άλλη ο θεσμός της οικογένειας, ο οποίος έπαιζε σημαντικό ρόλο για τους Έλληνες του Πόντου, και στο κέντρο ο χάρτης του Πόντου που ματώνει, θυμίζοντας τα δραματικά γεγονότα της Γενοκτονίας.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων έγινε και ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, ο οποίος τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας Χρυσόστομο.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, παραδοσιακούς χορούς του Πόντου παρουσίασε το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου.