3 Δεκέμβριος 2014, 12:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2014, 12:44

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

  • Ασπίδα απέναντι σε κακόβουλους μεγαλοοφειλέτες οι υποθήκες ακινήτων 3

Σε επίσχεση υπηρεσιών προχώρησαν από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου οι ιδιωτικές κλινικές, ενώ επίσχεση ξεκινούν από τις 8 έως και τις 12 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι γιατροί και τα διαγνωστικά εργαστήρια.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με επισκέπτονται τους παρόχους υγείας του οργανισμού, αλλά θα πρέπει να ζητούν απόδειξη παροχής υπηρεσιών, απαραίτητη για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους αργότερα.

Θα πληρώνουν δηλαδή το αντίτιμο της επίσκεψης από την τσέπη τους και στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσουν αποζημίωση για το αντίστοιχο ποσό από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι ιδιώτες πάροχοι υγείας ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ να τους εξοφλήσει άμεσα τα οφειλόμενα χρήματα, να επανέλθει το κρατικό τιμολόγιο και η αξία της ιατρικής επίσκεψης να οριστεί στα 20 ευρώ. Ζητούν επίσης την αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού και να αποσυρθεί η νέα σύμβαση εργασίας, προκείμενου να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν σε ανακοίνωση τους οι πάροχοι, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2006- 2011, ενώ δεν έχουν εξοφληθεί και εκκαθαριστεί τα υπόλοιπα οφειλόμενα του 2012.

Από την άλλη πλευρά ο ΕΟΠΥΥ σκληραίνει τη στάση του και συζητά σοβαρά τη διακοπή της σύμβασης με παρόχους που συμμετέχουν στην επίσχεση...