3 Δεκέμβριος 2014, 08:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2014, 08:25

Πρόταση σοκ για μεγαλύτερες κατασχέσεις σε μισθούς-συντάξεις

  • Μέχρι και το 60% του μισθού πάει σε φόρους και εισφορές!

Πρόταση–σοκ προς την τρόικα για κατάσχεση ακόμα και μέχρι του 50%  (αντί του 25% που ισχύει σήμερα) μισθών και συντάξεων όσων χρωστούν στο δημόσιο, χωρίς όμως να θίγεται το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ, υπέβαλε η κυβέρνηση, ως μέτρο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού!

Αυτό καταγράφεται στο email που απέστειλε σε μια προσπάθεια να πείσει την τρόικα να επιστρέψει και τους δανειστές να ανάψουν το «πράσινο φως» στην τελευταία αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα οι εφορίες μπορούν να κατάσχουν από οφειλέτες του δημοσίου μέχρι και το 25% μισθών και συντάξεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, εφόσον το ποσό που απομένει είναι τουλάχιστον 1.500 ευρώ. Ο περιορισμός ισχύει μόνο για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί από τον φορολογούμενο στο υπουργείο Οικονομικών ως μισθοδοσίας ή σύνταξης, ώστε να εφαρμόζεται το ακατάσχετο. Στους υπόλοιπους τραπεζικούς λογαριασμούς, που περιλαμβάνονται καταθέσεις η άλλα ποσά, οι κατασχέσεις ξεκινούν από το πρώτο ευρώ!

Στις προτάσεις μέτρων που απέστειλε προς την τρόικα, η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα επανεξετάσει το μέτρο και συγκεκριμένα την αύξηση του ποσοστού (που τώρα είναι 25%) στους υπό κατάσχεση μισθούς και συντάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι, θα παραμείνει σε ισχύ το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ.