3 Δεκέμβριος 2014, 08:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2014, 08:08

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα

  • Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα
    Kάτω Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, φωτογραφία από epirusgate.blogspot.gr

Στα Ιωάννινα, ανεμοστρόβιλος έριξε δύο κολώνες της ΔΕΗ και τις παλιές στέγες στο στρατόπεδο Βελισαρίου, στο προάστιο Βρυσούλα των Ιωαννίνων, όπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεργεία της ΔΕΗ. Προβλήματα υπήρξαν χθες και στην ηλεκτροδότηση από μικρές, τοπικές διακοπές ρεύματος λόγω της δυνατής βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr, στο Kάτω Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων ξηλώθηκε η στέγη σπιτιού από το ξαφνικό μπουρίνι, πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών, και συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής έκαναν αντλήσεις υδάτων.

Προβλήματα προκλήθηκαν χθες και στην Θεσπρωτία, καθώς έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί στην Πλαταριά, όπως και η νέα παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας που παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις πριν από δύο μήνες.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα χθες το βράδυ και στην ηλεκτροδότηση περιοχών στη δυτική και ανατολική Θεσσαλονίκη. Συνεργεία της ΔΕΗ έσπευσαν στις περιοχές και σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση.

Ισχυρή μπόρα έπληξε επίσης την περιοχή της Πτολεμαΐδας, στο νομό Κοζάνης. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να αντλήσει νερά από πέντε υπόγεια.