16 Ιούνιος 2013, 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:30

Σοκάρουν οι δηλώσεις Κατίδη για Χίτλερ και 28η Οκτωβρίου

  • Σήμερα απολογείται ο Κατίδης

Σοκάρουν οι δηλώσεις του Κατίδη για Χίτλερ και 28η Οκτωβρίου σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό People.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον λόγο που αποκλείστηκε από το ελληνικό ποδόσφαιρο, την «φασιστική» χειρονομία που έκανε για να πανηγυρίσει ένα γκολ:

«Ο λόγος που έκανα τον χαιρετισμό ήταν για να σηκωθεί ο κόσμος όρθιος. Σαν να έλεγα ''έβαλα το γκολ που σώζει την ΑΕΚ και σηκωθείτε όρθιοι για μένα’’. Δεν ήξερα, όμως, τι σήμαινε αυτή η κίνηση. Την είχα ξαναδεί σε αστεία βιντεάκια στο youtube, όπως την έχουν δει όλα τα παιδιά στην ηλικία μου.»

Σοκάρει ωστόσο η δήλωσή του ότι δεν ήξερε τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και ποιος είναι ο Χίτλερ:

«Ακούγεται σαν δικαιολογία, αλλά απολύτως ειλικρινά δεν ήξερα καν ποιος είναι ο Χίτλερ. Μέχρι να συμβεί το περιστατικό, πίστευα ότι η 28η Οκτωβρίου ήταν απλά μια μέρα που δεν είχα μάθημα. Όπως και η 25η Μαρτίου. Αυτές ήταν οι μέρες που δεν θα χρειαζόταν να δικαιολογήσω τις απουσίες μου, δεν θα χρειαζόταν να ξυπνήσω να πάω σχολείο. Τώρα έμαθα με σκληρό τρόπο, αλλά έμαθα.»

Για την Χρυσή Αυγή είπε:

«Όχι! Δεν είχα καμία σχέση με την πολιτική. Και τώρα που έπαθα και έμαθα, προσπάθησα να παρακολουθήσω τα πολιτικά δρώμενα. Αυτό που βλέπω ότι κάνει η Χρυσή Αυγή είναι ότι προσπαθεί με τη βία να διώξει από την Ελλάδα όσους δεν είναι Έλληνες. Υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα. Ενώ δεν είναι έτσι.»

Το παράπονό του εξέφρασε για τον αποκλεισμό της ΕΠΟ από τις Εθνικές:

«Αν παίζω ποδόσφαιρο για κάτι, είναι για την Εθνική. Είναι σωστός ο αποκλεισμός για αυτό που έκανα. Αλλά δεν είναι δίκαιος ο αποκλεισμός χρόνων. Ήταν ένα τεράστιο λάθος μου αλλά μια ισόβια καταδίκη, νιώθω ότι δεν είναι δίκαιη απόφαση.»

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του:

«Θα προσπαθήσω να παίξω στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν θα μπορούσα να μείνω γιατί στο πρώτο λάθος θα με περιμένουν με το πιστόλι στον κρόταφο. Και ξέρω πώς τα σχόλια δεν θα σταματήσουν μόνο στην αγωνιστική απόδοση. Θα πουν για τα τατουάζ, για το ντύσιμο, θα πουν ''ο φασίστας'', ενώ απλά μπορεί να μην έχω παίξει καλά σε ένα παιχνίδι.»

Πηγή: madata.gr