3 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Δεκέμβριος 2014, 07:25

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

  • Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, προβλέπονται σήμερα Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και αργότερα καταιγίδες, όπου τις νυκτερινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές περιμένουμε στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 19°C.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 14°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα πρόσκαιρης εξασθένησης. Άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20°C, ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 10 έως 19°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα τις βράδυνες ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 23°C, ενώ στη βόρεια Κρήτη έως 25°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τις βράδυνες ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά μέχρι 7 μποφόρ και στα βορειότερα νησιά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 22°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.