Προφυλακιστέος ο πιστολέρο του Μικρολίμανου Αρμπέρ Μπάκο

  • Προφυλακιστέος ο πιστολέρο του Μικρολίμανου Αρμπέρ Μπάκο
    Φωτ.: Ορέστης Παναγιώτου / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προφυλακιστέο έκρινε η 8η Τακτική Ανακρίτρια Αθήνας τον Αρμπέρ Μπάκο, γνωστό και ως «πιστολέρο του Μικρολίμανου» από την επίθεσή του με καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί της περιοχής. Ο 31χρονος κατηγορείται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων για την ανθρωποκτονία από πρόθεση 43χρονου σε μπαρ στο Μεταξουργείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώπιον της ανακρίτριας παραδέχτηκε όλες τις πράξεις που του αποδίδονται και ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης επικαλούμενος πρόβλημα αλκοολισμού. Ο Αρμπέρ Μπάκο, που απολογήθηκε χωρίς δικηγόρο, υποστήριξε επίσης ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει στην επίθεση στο Μεταξουργείο και ότι είχε και έναν συνεργό.

Τη Δευτέρα αστυνομικοί εντόπισαν στη θάλασσα, στην περιοχή της Πύλης 1 του Πειραιά, το δεύτερο καλάσνικοφ της συμμορίας.

Η βαλλιστική έρευνα ωστόσο έδειξε ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Μικρολίμανο. Χρησιμοποιήθηκε όμως σε άλλες τρεις περιπτώσεις: στις 22 Σεπτεμβρίου στην αιματηρή ληστεία σε βάρος Αιγυπτίου στην Ομόνοια, στις 31 Οκτωβρίου στην επίθεση σε μπαρ στο Μεταξουργείο όπου  σκοτώθηκε ο 43χρονος και τραυματίστηκαν επτά άτομα, και στις 6 Νοεμβρίου στην επίθεση σε καφετέρια στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η ομάδα του Μπάκο πέταξε το καλάσνικοφ στη θάλασσα ύστερα από τους πυροβολισμούς στον Άγιο Παντελεήμονα προκειμένου να μην τους «δέσουν» με τη δολοφονία στο Μεταξουργείο.