2 Δεκέμβριος 2014, 17:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2014, 17:44

Σκληρή απάντηση Γεωργιάδη σε Κουμπουλίδη

  • Σκληρή απάντηση Γεωργιάδη σε Κουμπουλίδη

Με μια ανακοίνωση σε ιδιαίτερα σκληρό και ειρωνικό ύφος, ο δημοσιογράφος και πρώην μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ Γιώργος Γεωργιάδης στρέφεται κατά του προσφάτως παραιτηθέντος από το ΔΣ της ΠΟΕ Λάζαρου Κουμπουλίδη, με αφορμή και την επιστολή του τελευταίου στην οποία τον ενέπλεκε, αποδοκιμάζει όμως και τα πεπραγμένα του οργανωμένου ποντιακού χώρου.

«Αυτός ο κόσμος ευλογήθηκε να λαμπρύνεται από Κουμπουλίδηδες» γράφει ο Γ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς κάθε Πόντιο. Αφήνοντας αιχμές για τις θέσεις του δικηγόρου της Βέροιας έναντι θεμάτων όπως η ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα ή η ποινικοποίηση της κακόβουλης άρνησης των Γενοκτονιών, ο Γ. Γεωργιάδης δηλώνει «προς τους Κουμπουλίδηδες και άλλους που θέλουν να με εμπλέξουν με όποια συζήτηση στα της ΠΟΕ» ότι:

  • Έχω αποχωρήσει έγκαιρα από το 2013.
  • Πρόσφατα παραιτήθηκα από το ΔΣ της ΔΙΣΥΠΕ.
  • Έχω τη δική μου άποψη, όπως πάντα, ως ανεξάρτητος.
  • Θα την κοινοποιώ δημόσια όταν θέλω και όπως θέλω και εκφράζει εμένα μόνο και κανέναν άλλον.

Ο υπογράφων την ανακοίνωση «παρακαλεί και προκαλεί τα στελέχη που έχουν κομματική και αγαπητική σχέση με πολιτικούς ταγούς να συνεχίσουν να εκτίθενται επιτιθέμενοι διότι ουσιαστικά αμύνονται καθώς δεν έχουν βιογραφικό πράξεων στα Ποντιακά κοινά αλλά μόνο κομματικό μητρώο». Προβλέπει δε ότι ο «χώρος θα λήξει», κάνοντας λόγο για «σπασμούς επιθανάτιου ρόγχου που διαρκεί, βέβαια, 25 χρόνια». Καλεί τον οργανωμένο χώρο «να αυτοκαταργηθεί στο σύνολό του ζητώντας και λαμβάνοντας αδρά οικονομικά ανταλλάγματα από τους έχοντες υπέρ Πόντου». Για να γίνει κανάλι, μουσείο, μνημείο, πανεπιστήμιο και να υπάρξει αλλαγή πολιτικής στο Σύνταγμα.

Κατά την άποψη του Γ. Γεωργιάδη, η ενότητα όπως την αντιλαμβάνεται ο Πόντιος («εσύ» αναφέρει χαρακτηριστικά) δεν θα έρθει ποτέ γιατί το ζητούμενο είναι «να μην υπάρξει ποντιακό ζήτημα, να υπάρχουν αλληλοσπαρασσόμενες οργανώσεις που θα αποτελούν το άλλοθι της ακινησίας σε όλα και έτοιμα στελέχη να μεταπηδήσουν» σε δημοτικά και βουλευτικά αξιώματα. Θεωρεί ότι οι παραιτήσεις στην ΠΟΕ «σε αυτήν την πορεία εντάσσονται»: «Εικόνα διάλυσης για να εμφανιστεί ο χώρος σε κατάσταση αμηχανίας πριν την "μετάβασή του" σε άλλο επίπεδο».

Η ακροτελεύτια φράση του δημοσιογράφου «της ΕΤ3 των ορθίων» -όπως υπογράφει- είναι: «έχω μια οικογένεια να θρέψω διότι σαν καλός Ποντιοπατέρας και καρεκλοκένταυρος και παράγοντας κλπ. έχω μείνει άνεργος γιατί με απέλυσαν νύχτα με άλλους 2.656 και τα λεφτά από τις off shore στα νησιά Κέιμαν τελείωσαν καθώς τα έφαγα στο Καζίνο».