6 Δεκέμβριος 2014, 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2014, 15:12

Συναυλία - φόρος τιμής στη Γενοκτονία των Αρμενίων

  • Συναυλία - φόρος τιμής στη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η συναυλιακή επιστροφή του αμερικανικού χαρντ-ροκ συγκροτήματος System of A Down ανακοινώθηκε πρόσφατα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Ο τίτλος της περιοδείας, «Wake Up The Souls» (Αφυπνίστε τις ψυχές), μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς είναι αφιερωμένη στην 100ή επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Το ιδιαίτερο αυτό μουσικό ταξίδι θα ξεκινήσει από το Λονδίνο για να ολοκληρωθεί στην πατρίδα των προγόνων τους, με μια δωρεάν συναυλία στην Πλατεία Δημοκρατίας του Ερεβάν στις 23 Απριλίου.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος –και γνωστός ακτιβιστής– Σερζ Τανκιάν δήλωσε πως στόχος της περιοδείας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση και η αναγνώριση της Γενοκτονίας. Ο ίδιος αναφέρει στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε για την ανακοίνωση των συναυλιών: «Το πιο σημαντικό είναι η δικαιοσύνη. Τι νόημα έχει αν κάποιοι που δολοφόνησαν την οικογένειά μου, έκαψαν το σπίτι μου και που τους κυνηγώ εδώ και 100 χρόνια γυρίσουν και πουν απλά μια συγνώμη; Τι σημαίνει αυτό;».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Οι System of a Down (SOAD) είναι ένα αμερικανικό τετραμελές χαρντ-ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ που σχηματίστηκε το 1994 από τους αρμενικής καταγωγής Ντάρον Μαλακιάν, Σερζ Τανκιάν, Σάβο Οντατζιάν και Τζον Ντολμαγιάν. Η μέχρι τώρα δουλειά τους χαρακτηρίζεται από πολιτική χροιά και δράση. Ο αγώνας τους για την αναγνώριση της Γενοκτονίας αποτελεί μια ενεργό εκστρατεία για την οποία μάχονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους systemofadown.com αλλά και μέσα από κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Τwitter. Η δημιουργία του hashtag #WAKEUPTHESOULS με το οποίο το συγκρότημα προσκαλεί σε συμμετοχή, απεικονίζεται στον διαδραστικό χάρτη στην ιστοσελίδα τους, κάνοντας ακόμα πιο δυνατή τη «φωνή» των Αρμένιων ρόκερ για την απόδοση δικαιοσύνης.