2 Δεκέμβριος 2014, 13:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2014, 13:09

Μυστηριώδες πλοίο βρέθηκε παρατημένο στη Ζάκυνθο!

  • Μυστηριώδες πλοίο βρέθηκε παρατημένο στη Ζάκυνθο!

Μια περίεργη υπόθεση, με ένα φορτηγό πλοίο το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στις απόκρημνες δυτικές ακτές της Ζακύνθου, διερευνούν από χθες οι αρμόδιες Αρχές.

Το πλοίο με το όνομα «AMARANTHUS» μήκους 57 μέτρων και σημαίας των νησιών Παλάου, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του όχι στα ανοιχτά της θάλασσας αλλά… δεμένο από την πρύμνη μέσα στο κόλπο του Πόρτο Βρώμη, στην Αναφωνήτρια. Το πλοίο εντοπίστηκε από όχημα του Λιμενικού που πραγματοποιούσε χερσαία περιπολία στις δυτικές ακτές του νησιού.

Πάνω στο εγκαταλελειμμένο πλοίο βρέθηκαν εκατοντάδες κιβώτια με τσιγάρα, τα οποία καταλάμβαναν περίπου τον μισό χώρο των αμπαριών.

Κατά τον έλεγχο των λιμενικών εντοπίστηκαν έγγραφα στα οποία αναφέρεται εκτός από το όνομα «AMARANTHUS» και ένα δεύτερο όνομα για το πλοίο το «ISIK 2» με σημαία Μολδαβίας. Το ίδιο όνομα ήταν εμφανές και πάνω στο πλοίο αν και υποτυπωδώς είχε σβηστεί. Εντοπίστηκαν επίσης λίστες με τα ονόματα των μελών του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής, και ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να συμβάλουν στον εντοπισμό τους.

Οι λιμενικοί που έσπευσαν στην περιοχή για αυτοψία, έδεσαν το πλοίο με ασφάλεια ώστε να απαλειφθεί ο κίνδυνος βύθισής του. Στελέχη του Λιμενικού παραμένουν στο Πόρτο Βρώμη για τη φύλαξή του, μέχρι να μεταφερθεί στο λιμάνι.