2 Δεκέμβριος 2014, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2014, 12:56

Πρώτος στο χορό ο Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης «Μανουήλ Κομνηνός» (βίντεο)

  • Πρώτος στο χορό ο Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης «Μανουήλ Κομνηνός» (βίντεο)

Ένα από τα σημαντικότερα μέσα έκφρασης των συναισθημάτων των Ποντίων ήταν και είναι ο χορός. Στους ποντιακούς χορούς διαφαίνονται το πάθος, η αγάπη, η χαρά, η συγκίνηση. Όλα αυτά τα συναισθήματα είχαν την τύχη να βιώσουν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης «Μανουήλ Κομνηνός», τα οποία κατέκλυσαν το μεσημέρι της Κυριακής την αίθουσα του κέντρου «Ομαλός» όπου διοργανώθηκε ο ετήσιος χορός του συλλόγου.

Όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν ποντιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Σοφίας Σαβουλίδου-Δαμιανίδου και εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όχι μόνο τα μέλη του συλλόγου, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων της Αττικής.

Το κέφι απογειώθηκε όταν εμφανίστηκαν οι καλλιτέχνες που πλαισίωναν την εκδήλωση: στη λύρα ο Γιώργος Κουλαξουζίδης, στο νταούλι ο Κώστας Ευθυμιάδης, στο ποντιακό τραγούδι ο Ηλίας Υφαντίδης, και στο λαϊκό πρόγραμμα στο βιολί ο Ιάσονας Κτενάς, στην κιθάρα και στο τραγούδι ο Γιώργος Παπιώτης και στο μπουζούκι ο Θοδωρής Παπιώτης.