1 Δεκέμβριος 2014, 22:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2015, 10:31

Ο Οτζαλάν «βλέπει» σύντομα λύση του Κουρδικού

  • Ο Οτζαλάν «βλέπει» σύντομα λύση του Κουρδικού

Την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί λύση στο Κουρδικό έκανε ο φυλακισμένος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτζαλάν σε βουλευτές και στελέχη του κουρδικού κόμματος HDP, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο νησί Ιμραλί όπου κρατείται.

«Τους επόμενους 4-5 μήνες θα βρεθεί λύση που θα κρίνει το μέλλον όλης της Μέσης Ανατολής» είπε ο Οτζαλάν, σύμφωνα με την αντιπροσωπεία του κουρδικού κόμματος που παραχώρησε σχετική συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα όμως ο Κούρδος ηγέτης επισήμανε ότι «σε περίπτωση που δεν επιδειχθεί η απαιτούμενη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, το περιφερειακό χάος θα επεκταθεί», ενώ θα υπάρξει κίνδυνος για «μελλοντικά πραξικοπήματα».

Σύμφωνα με τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης, η συνάντηση της βουλευτών και των στελεχών του HDP με τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες.  «Συζητήθηκαν λεπτομερώς θέματα όπως η ειρηνευτική διαδικασία, η στάση και οι πολιτικές της κυβέρνησης, καθώς επίσης και οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ιδίως στο Κομπάνι και τη Ροζάβα, και άλλα επίκαιρα ζητήματα» εξήγησαν.