1 Δεκέμβριος 2014, 19:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2014, 19:14

Ανησυχία Παπούλια για τις περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις

  • Ανησυχία Παπούλια για τις περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις

Την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις που έχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο προσωπικό τους οι συνεχιζόμενες περικοπές σε μισθούς και κονδύλια για την άμυνα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Φοβάμαι πως οι περικοπές έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια της Εθνικής Άμυνας», είπε ο Κ. Παπούλιας στέλνοντας προφανώς και ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η στοχοποίηση των ένστολων και περαιτέρω περικοπές στα κονδύλια για την άμυνα.

Την αναφορά αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, o οποίος του δώρισε και ένα όπλο ως αναμνηστικό. Ο Ν. Δένδιας έσπευσε πάντως να τον διαβεβαιώσει ότι το αξιόμαχο των Ένοπλων Δυνάμεων δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο από την οικονομική κρίση. Αυτό το αναγνώρισε και ο Κ. Παπούλιας μετά την ενημέρωση που είχε για τα θέματα των Ένοπλων Δυνάμεων, λέγοντας πως τα στελέχη συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.