1 Δεκέμβριος 2014, 19:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2014, 19:19

Μουσουλμάνος της Ροδόπης ο νέος προπονητής της Γαλατάσαραϊ

  • Μουσουλμάνος της Ροδόπης ο νέος προπονητής της Γαλατάσαραϊ

Ο μέχρι σήμερα βοηθός προπονητή στην Εθνική Τουρκίας, Χαμζά Χαμζάογλου, γεννήθηκε στην Κομοτηνή την Πρωτοχρονιά του 1970 και έζησε ως τα 7 του χρόνια στον Μίσχο του Δήμου Σώστη Ροδόπης. Εκεί πρωτόπαιξε μπάλα, στις αλάνες, πριν φύγει για τη Σμύρνη όπου μυήθηκε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πριν από δύο χρόνια ο νέος κόουτς της Γαλατά είχε επιστρέψει στη Θράκη, με αφορμή φιλικό αγώνα της Άκχισαρ Σπορ με τον Πανθρακικό. Η ελληνική ομάδα τού χάρισε τότε φανέλα με τις υπογραφές των παικτών, κι ο ίδιος μιλώντας αργότερα στον Παρατηρητή της Θράκης είχε πει: «Γεννήθηκα εδώ και χαίρομαι πάρα πολύ που βρέθηκα ξανά στην πατρίδα μου». 

Όταν ερωτήθηκε αν στο μέλλον θα ήθελε να αναλάβει τα ηνία ελληνικής ομάδας, εκείνος απάντησε: «Δεν αισθάνομαι ξένος στην Ελλάδα και δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναλάβω οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον μια ελληνική ομάδα». Ανέλαβε όμως μια κορυφαία τουρκική, στην οποία μάλιστα έπαιζε ως μέσος για τέσσερα χρόνια, από το 1991 έως το 1995. Είχε και 16 συμμετοχές στο Champions League.

Ο Χαμζάογλου είναι αυτός ο οποίος, ως προπονητής της Άκχισαρ, πήρε στην Τουρκία τον Φάνη Γκέκα.