2 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2014, 07:24

Ποιες περιοχές θα πληγούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

  • Ποιες περιοχές θα πληγούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Αναλυτικά:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής τοπικού χαρακτήρα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε σήμερα Τρίτη στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 19°C.  

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 14°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Τις πρωινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο με περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια με πρωινές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 8 έως 19°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 23°C, ενώ στη βόρεια Κρήτη έως 25°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Το πρωί τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 22°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.