1 Δεκέμβριος 2014, 10:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2014, 10:03

Με προσφυγή στο ΣτΕ απειλεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

  • Με προσφυγή στο ΣτΕ απειλεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

Κόκκινο πανί εξακολουθεί να αποτελεί για τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο η ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Μάλιστα ο μητροπολίτης απείλησε χθες με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εάν δημιουργηθεί το εν λόγω τμήμα, για να ακυρώσει «την απόφαση η οποία είναι ασύμφορη για το λαό μας και αντίθετη με το Σύνταγμά μας».

Όπως είπε στο κήρυγμά του κατά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης, «δηλαδή να βγαίνουν από εκεί δάσκαλοι του Ισλάμ, σε μια εποχή που ξέρετε τι συμβαίνει με το Ισλάμ; Το λέω αυτό γιατί το έχω ζήσει τριάντα χρόνια στη Θράκη. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη υπόθεση για εμάς να γίνουμε αποδέκτες της βούλησης των αρμοδίων, έτσι ώστε να υπάρχει ισλαμική θρησκευτική σχολή στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης».

Μιλώντας για τον Απόστολο Ανδρέα, ο μητροπολίτης Άνθιμος είπε ότι εκείνος ίδρυσε την Εκκλησία στο Βυζάντιο. «Το λέω γιατί ο Ερντογάν πριν από δέκα μέρες δήλωσε ότι “η δική μας τουρκική κυριαρχία και δικαιοδοσία καταφθάνει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη”. Αν δεν φυλάξει ο Θεός φανταστείτε τι έχει να γίνει, γι’ αυτό δεν θέλουμε εντός των τειχών την παρουσία του Ισλάμ» τόνισε.

Ο μητροπολίτης ζήτησε από τους πιστούς να ενισχύουν οικονομικά το Πατριαρχείο μια και «είναι ελεύθεροι πολιορκημένοι!». Όπως είπε υπάρχει πάντα φρουρά, τα τηλέφωνα ελέγχονται και πολλά ζητήματα λύνονται μόνο στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. «Κάνουν αγώνα! Να είσαι σε μια πόλη με εκατομμύρια μουσουλμάνους καταλαβαίνεται τι γίνεται, αφού οι χριστιανοί εκεί είναι μόνο 3.000, αλλά ο Πατριάρχης είναι ο Πατριάρχης όλων των Ορθοδόξων».

Τέλος, από άμβωνος δεν ξέχασε να κάνει παρατήρηση σε όλους όσοι πάνε για ψώνια στα Σκόπια, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς οι Έλληνες και οι Ορθόδοξοι δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε συμφέρονται με υλιστικό χαρακτήρα και να προδίδουμε την πατρίδα μας».