1 Δεκέμβριος 2014, 07:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2014, 07:33

Τοπικές βροχές προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η ΕΜΥ

  • Τοπικές βροχές προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η ΕΜΥ

Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Νοτιοανατολικοί άνεμοι τοπικά 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.  

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19°C.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι από 11 έως 14°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15°C.

Στα νησιά του Ιονίου, την  Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22°C. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 20°C. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 23°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22°C, στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.