Σαμαράς προς τρόικα: Κάνουμε αρκετά

  • Σαμαράς προς τρόικα: Κάνουμε αρκετά
    Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η πολιτική συμφωνία για την επόμενη μέρα, μετά το πρόγραμμα, πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο. Και εργαζόμαστε πυρετωδώς γι’ αυτό». Η φράση αυτή ανήκει στον πρωθυπουργό ο οποίος εν μέσω της κρισιμότερης, ίσως, διαπραγμάτευσης από την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο, με άρθρό του στο Έθνος της Κυριακής, στέλνει μηνύματα εντός και εκτός συνόρων.

Με σαφή κατεύθυνση τα… αυτιά των δανειστών που επιμένουν για λήψη νέων μέτρων σε ασφαλιστικό, συντάξεις και φόρους, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει: «Όταν έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι τάχα δεν κάνουμε αρκετά. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά το πιο σημαντικό μετά τη συμφωνία για την επόμενη μέρα είναι η πολιτική σταθερότητα».

Αντίστοιχα, στέλνοντας μήνυμα προς την αντιπολίτευση  και το εσωτερικό ακροατήριο, τονίζει ότι η πολιτική αστάθεια πρέπει να τελειώσει οριστικά εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. «Γιατί αν δεν βγάλουμε Πρόεδρο αυτό θα σημάνει πολιτική αστάθεια και παρατεταμένη ακυβερνησία. Και τελικά, αναγκαστική επιστροφή στα μνημόνια από πολύ χειρότερες θέσεις. Κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για τη χώρα», εξηγεί.

Σαμαράς: «Αν επιμένουν να σέρνουν τη χώρα σε εκλογές, σε τι ακριβώς να "συνεννοηθούμε"; Στο πως θα τα τινάξουν όλα στον αέρα;».

Από το πρωθυπουργικό άρθρο δεν λείπει ευθεία αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Πήγαν προχθές στο Λονδίνο και απέδειξαν ότι το “οικονομικό τους πρόγραμμα” ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας! Κάνουν ό,τι μπορούν για να τινάξουν τα πάντα στον αέρα».

Παράλληλα, θέτει το μήνυμα στην κοινή γνώμη αν «θα μείνει η Ελλάδα στον δρόμο της εξυγίανσης, τηρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις, ή θα επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και στην ανατροπή των μεταρρυθμίσεων», επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το «μόνο εμπόδιο πια για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση».