Κυριακή με νοτιάδες, άνοδο της θερμοκρασίας και σκόνη

  • Κυριακή με νοτιάδες, άνοδο της θερμοκρασίας και σκόνη
    Φωτογραφία: ΕPA

Τοπικές βροχές στα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου αλλά άνοδο της θερμοκρασίας στα δυτικά και νότια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τοπικά –κυρίως τις πρωινές ώρες– η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική, αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τις πρώτες πρωινές ώρες, πιθανότητα ασθενών βροχών στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και τη νύχτα. Πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βόρεια, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, αραιές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.