29 Νοέμβριος 2014, 16:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοέμβριος 2014, 16:45

Κάλπες σε τρεις δήμους την Κυριακή

  • Κάλπες σε τρεις δήμους την Κυριακή

Επαναληπτικές δημοτικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή 30 Νοεμβρίου σε τρεις δήμους. Σε Καισαριανή, Μάνδρα-Ειδυλλία και Τροιζηνία-Μέθανα.

Οι δημότες Καισαριανής θα κληθούν να επιλέξουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) με επικεφαλής το Γιώργο Κοντόσταυλο, ο οποίος αναδείχτηκε δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων του Μαΐου, και τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο. Η παράταξη του Ηλία Σταμέλου είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β' γύρου για μόλις μία ψήφο. Είχε καταθέσει ένσταση με το επιχείρημα ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α' γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν παρατύπως ως άκυρα. Την κέρδισε και ως δεύτερη στο β΄ γύρο αναμετράται με τη Συνεργασία Πολιτών του Γ. Κοντόσταυλου.

Δύο Κυριακές θα χρειαστούν από την πλευρά τους οι δημότες Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων για να επιλέξουν νέες δημοτικές αρχές, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή. Και στις δύο περιπτώσεις κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το μέγεθος των ψηφοδελτίων υποψηφίων. Ο β' γύρος των εκλογών ορίστηκε για την 7η Δεκεμβρίου.