29 Νοέμβριος 2014, 07:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2014, 18:51

Η πρόγνωση του καιρού για το σαββατοκύριακο

  • Νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα με βροχές και καταιγίδες
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες, περιμένουμε για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, 6 με 7 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 17°C.  

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικής βροχής και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 13°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως από το βράδυ και περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα περιμένουμε στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και πρωινές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 10 έως 18°C, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε αραιές νεφώσεις που από το βράδυ βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 19°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 20°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στα βόρεια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα, κατά τόπους, πυκνότερες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.