Στο σκαμνί 14 άτομα για το Βατοπέδι

  • Στο σκαμνί 14 άτομα για το Βατοπέδι
    Φωτογραφία αρχείου του ηγούμενου Εφραίμ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δικαστική «βόμβα» για την πολύκροτη υπόθεση Βατοπεδίου. Το θέμα που πλήγωσε οριστικά και αμετάκλητα την τότε κυβέρνηση Καραμανλή έρχεται πάλι στην επικαιρότητα καθώς με βούλευμα του Αρείου Πάγου παραπέμπονται σε δίκη  14 εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Στο εδώλιο του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων (σύμφωνα με το 2000/2013 παραπεμπτικό βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών) θα καθίσουν  ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης.

Με το ίδιο βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Στην δίκη που πρόκειται για γίνει στο σκαμνί θα κάτσουν μαζί πρώην και νυν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ). Πρόκειται για τον πρώην αντιπρόεδρο Γρηγόρη Κρόμπα, τον πρώην σύμβουλο Χριστόδουλο Μπότσιο καθώς και τα μέλη του Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Αντίθετα, το ίδιο  βούλευμα απαλλάσσει τον Ιωάννη Αγγέλου, διευθυντή στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.