29 Νοέμβριος 2014, 09:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2014, 16:30

Παρουσία του Πάπα η θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

  • Παρουσία του Πάπα η θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου
    Φωτογραφία: Νίκος Μαγγίνας (amen.gr)

Πλήθος πιστών αναμένεται να κατακλύσουν το Φανάρι προκειμένου να συμμετάσχουν στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα, ιδρυτή της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης. Φέτος, όμως, τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία δεν θα την εκπροσωπήσει κάποιος καρδινάλιος αλλά ο ίδιος ο Ποντίφικας που βρίσκεται ήδη στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη.

Άλλωστε, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος συνδέονται με στενή φιλία. Οι δύο άνδρες, το Σάββατο το απόγευμα θα έχουν και κατ’ ιδίαν συνάντηση ενώ αναμένεται να υπογράψουν κοινή διακήρυξη.

«Οι προκάτοχοί μας είχαν εγκαινιάσει τον θεολογικό διάλογο μεταξύ των Εκκλησιών μας και οι επακόλουθες συναντήσεις ασχολήθηκαν με πολλά θέματα που έχρηζαν μιας ιστορικής επαναξιολόγησης. Τώρα ο αγαπητός μας αδελφός Φραγκίσκος συνεχίζει αυτή την χειρονομία που δεν αποτελεί μια εκκλησιαστική αβροφροσύνη, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λ’ Aβενίρε.

Την Κυριακή ο Ποντίφικας θα παραστεί στην πανηγυρική λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Στην θρονική εορτή θα παραβρεθεί και ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.