28 Νοέμβριος 2014, 15:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2014, 16:12

Το νέο «μνημόνιο» φωτογράφισε η Task Force

  • Το νέο «μνημόνιο» φωτογράφισε η Task Force

Το νέο μνημόνιο που πρέπει να υπογράψει η Ελλάδα μετά την 1η Ιανουαρίου περιγράφει εμπιστευτική έκθεση της Task Force για την Ελλάδα.

Το αντάλλαγμα που ζητούν οι δανειστές μας για να παραχωρήσουν στην Ελλάδα πιστωτική γραμμή με ενισχυμένους όρους είναι η νέα συμφωνία να περιέχει συγκεκριμένα μέτρα.

Στο έγγραφο της Task Force, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και αναμεταδίδει η Deutsche Welle, αναφέρεται ότι «δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η δομή της συνεργασίας», όμως, όπως εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι, η συμφωνία αυτή δεν πρόκειται να είναι τόσο λεπτομερής όσο είναι το τρέχον δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο προβλέπει εκατοντάδες μεμονωμένα μέτρα. Υπό συζήτηση φαίνεται πως βρίσκονται, επίσης, μερικές δεκάδες όροι.

Προκειμένου να κρατήσουν την Ελλάδα σε μεταρρυθμιστική τροχιά, οι Ευρωπαίοι προτίθενται να δώσουν στην ελληνική κυβέρνηση σημαντικά οικονομικά κίνητρα. «Παράλληλα με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα συνεχίσουν να δίνονται οικονομικά κίνητρα μέσω της μεταφοράς κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα», αναφέρεται στο εμπιστευτικό έγγραφο.