29 Νοέμβριος 2014, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2014, 15:16

Με χρώματα ελληνικά ντύνεται σήμερα και αύριο η Αδελαΐδα

  • Με χρώματα ελληνικά ντύνεται σήμερα και αύριο η Αδελαΐδα

Την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, η Αδελαΐδα στην Αυστραλία θα χορεύει σε ρυθμούς ελληνικούς, μια και σήμερα είναι η πρώτη μέρα του Ελληνικού Φεστιβάλ «Γλέντι» που γίνεται ανελλιπώς από το 1978.

Λύρα, νταούλι και μπουζούκι θα ξεσηκώσουν όλους όσοι αποφασίσουν να πάνε στο Μπόνιθον Παρκ για να πάρουν μια γεύση από το διήμερο φεστιβάλ που μεταφέρει την πατρίδα στην αυστραλιανή μεγαλούπολη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τοπικές χορευτικές ομάδες και μουσικοί θα διασκεδάσουν τον κόσμο παίζοντας σε δύο διαφορετικές σκηνές. Οι γνωστοί στην ομογένεια καλλιτέχνες Νίκος Τζούμας και Τόμι Τσόνις, μαζί με τις τηλεμαγείρισσες Έλενα και Βίκυ θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού στα ύψη, με τραγούδια και μαθήματα μαγειρικής.

Παράλληλα θα δοθούν διαλέξεις με ελληνικά θέματα, αλλά και θα γίνουν και παρουσιάσεις ιατρικών επιτευγμάτων Ελλήνων επιστημόνων.

Η ελληνική κοινότητα της Αδελαϊδας, φέτος όπως και κάθε χρονιά, θα συγκεντρώσει χρήματα για καλό σκοπό.

Το «Glendi Greek Festival», όπως είναι η επίσημη ονομασία του, θα διαρκέσει όλο το σαββατοκύριακο. Εισιτήρια πωλούνται στο χώρο του φεστιβάλ, με τις τιμές να είναι 12 δολ. Αυστραλίας για τους ενήλικες, 9 για τα παιδιά και 30 για τις οικογένειες. Για τα παιδιά κάτω των 5 ετών είναι δωρεάν.