28 Νοέμβριος 2014, 12:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2014, 12:22

Λουκέτο στα τζαμιά της Ολλανδίας επιδιώκει να βάλει πολιτικό κόμμα

  • Λουκέτο στα τζαμιά της Ολλανδίας επιδιώκει να βάλει πολιτικό κόμμα

Μετωπική επίθεση στο Ισλάμ εξαπέλυσε το ολλανδικό πολιτικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) ζητώντας να εξαφανιστούν όλα τα τζαμιά από την Ολλανδία μια και χωρίς αυτά η χώρα θα είναι καλύτερη.

Ο Ματσιέλ  ντε Γκράαφ, μέλος του δεξιού κόμματος PVV, μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων έκανε λόγο για ανάγκη να... καθαρίσει η Ολλανδία από το Ισλάμ. «Θέλουμε να καθαρίσουμε την Ολλανδία από το Ισλάμ» είπε, προσθέτοντας ότι οι μουσουλμάνοι αφενός αρνούνται να ενσωματωθούν στην κοινωνία, αφετέρου απειλούν την ολλανδική ταυτότητα και τον πολιτισμό φέροντας στον κόσμο όλο και περισσότερα παιδιά.

Τα σχόλια του ντε Γκράαφ προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση μελών των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος, Ρους Βέρμεϊτζ κάλεσε το συντηρητικό κόμμα να αποσύρει τα σχόλιά του, ενώ ο Στεν βαν Βάιζενμπεργκ, του κόμματος Δημοκράτες 66, υπογράμμισε πως αυτές οι δηλώσεις είναι επικίνδυνες.

Η πρόταση του Κόμματος για την Ελευθερία έρχεται δυο εβδομάδες μετά την προειδοποίηση της Τουρκίας προς την Ολλανδία με αφορμή τις ρατσιστικές πολιτικές έναντι της τουρκικής κοινότητας που ζει στη βορειοδυτική ευρωπαϊκή χώρα.