28 Νοέμβριος 2014, 10:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2014, 11:15

Σοφία Μουτίδου: Οι Πόντιοι, η μάνα της και το... Ντεπόν

  • Σοφία Μουτίδου: Οι Πόντιοι, η μάνα της και το... Ντεπόν

Η Σοφία Μουτίδου είναι δημοφιλής ηθοποιός. Ο κόσμος την αγαπά για το μπρίο της, τη γνησιότητά της, αλλά κυρίως για τον τρόπο που αυτοσαρκάζεται. Πρόσφατα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «join us», και μεταξύ άλλων μίλησε για την ποντιακή της καταγωγή.

«Είμαι Πόντια. Δεν είμαι βέβαια απ' αυτούς τους πολύ οργανωμένους, αλλά αγαπώ πολύ, μιλάω ποντιακά, έχω τη σκέψη την ποντιακή. Η ποντιακή σκέψη είναι πολύ συγκεκριμένη» είπε στη δημοσιογράφο όταν ρωτήθηκε για την ταυτότητά της.

Η αγάπη της για καθετί που της θυμίζει τον Πόντο και τις καταβολές της την οδήγησαν πριν από λίγο καιρό να γράψει ένα κείμενο stand up comedy για τους Πόντιους, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Πόντια μάνα.

«Η συγκεκριμένη μητέρα είναι υπερπροστατευτική, Καίσαρας, και βαθιά παράλογη. Η δικιά μου μάνα μου έλεγε πάντα τρελά πράγματα [...]. Είμαι κι εγώ Πόντια μάνα στο παιδί μου. Προσπαθώ με νύχια και με δόντια, έχω κάνει φοβερά άλματα απ' τη συγχωρεμένη τη μαμά μου, αλλά ο πυρήνας είναι βαθιά ποντιακός. Βλέπω ότι είμαι μια συντηρητική μαμά, δεν είμαι φιλελεύθερη, χύμα» είπε η Σοφία Μουτίδου.

Όσο για τον Πόντιο πατέρα... «Ο Πόντιος πατέρας το ίδιο. Είναι ένα κλίμα που μάλλον δημιουργήθηκε για να προστατευτούν αυτοί οι άνθρωποι». Για την κοινότητα των εμπειριών μεταξύ Ποντίων η Σοφία Μουτίδου λέει: «Αυτή τη στιγμή, αν δω έναν Πόντιο 50άρη σ' ένα πανηγύρι, ξέρω πώς περνάει το Πάσχα του. Το περνούν όλοι το ίδιο. Δεν υπάρχει απόκλιση. Όλοι οι Πόντιοι περνάμε τα ίδια ακριβώς».

Για τη μάνα της όμως η Σοφία είχε να διηγηθεί και ένα αστείο:

Της έλεγα «πήρα χάπι».
«Τι χάπι;» με ρωτούσε.
«Ντεπόν».
«Πώς το ξέρεις;»
«Το έγραφε από πίσω».
«Πήρες όλη την καρτέλα;»
«Ε, όχι! Το χάπι!»
«Άρα δεν έγραφε Ντεπόν».
«Και τι έγραφε;»
«Πον! Κι άμα δεν είναι Ντεπόν;»

Ποντιακό χιούμορ!