28 Νοέμβριος 2014, 10:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2014, 10:30

Πήγαν με τα πρόβατα στον Πύργο του Άιφελ!

  • Πήγαν με τα πρόβατα στον Πύργο του Άιφελ!

Έκπληκτοι οι τουρίστες και οι Παριζιάνοι είδαν χθες το χώρο γύρω από τον Πύργο του Άιφελ να κατακλύζεται από εκατοντάδες πρόβατα. Τον πρωτότυπο αυτό τρόπο επέλεξαν οι Γάλλοι βοσκοί για να διαμαρτυρηθούν κατά των αυξανόμενων επιθέσεων λύκων εναντίον των κοπαδιών τους.

Οι κτηνοτρόφοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την αύξηση του πληθυσμού των λύκων και ζητούν μεταξύ άλλων την άδεια να μπορούν να πυροβολούν εναντίον τους όταν πλησιάζουν τα κοπάδια τους.

«Αφού δεν μπορούμε πια να προστατεύσουμε τα κοπάδια μας, θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να τα προσέχει» δήλωσε ο Σερζ Πρεβερόν, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Εκτροφέων Αιγοπροβάτων (FNO).

Σημειώνεται ότι τη δεκαετία του 1990, στο πλαίσιο της προστασίας της άγριας ζωής στην Ευρώπη, αφέθηκαν ελεύθεροι στη γαλλική ύπαιθρο πολλοί λύκοι, και σήμερα ο  πληθυσμός τους υπολογίζεται σε 300.

Σύμφωνα με την Εθνική  Ομοσπονδία Εκτροφέων Αιγοπροβάτων, ο αριθμός των ζώων που έχουν φονευθεί από τους λύκους έχει αυξηθεί και φέτος αναμένεται να φθάσει τα 8.000 ζώα. Η Ομοσπονδία τάσσεται υπέρ της αύξησης του επιτρεπόμενου αριθμού θανάτωσης λύκων, που σήμερα είναι 24 λύκοι ετησίως.