27 Νοέμβριος 2014, 20:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2014, 20:37

Ερντογανιάδας συνέχεια…Μετά τον Κολόμβο τα βάζει και με τους ξένους

  • Ερντογανιάδας συνέχεια…Μετά τον Κολόμβο τα βάζει και με τους ξένους

Αποφασισμένος να μας πείσει πάση θυσία ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος έκλεψε τη δόξα μουσουλμάνων ερευνητών και με κάποιο τρόπο «μαγείρεψε» το ποιος ανακάλυψε την Αμερική ήταν, είναι και από ό,τι φαίνεται θα είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δυο εβδομάδες μετά την περίφημη δήλωση του Ερντογάν για τους μουσουλμάνους θαλασσοπόρους, οι οποίοι ανακάλυψαν την Αμερική τον 12ο αιώνα, δηλαδή δυο αιώνες νωρίτερα από τον Χριστόφορο Κολόμβο, ο Τούρκος πρόεδρος επανέρχεται για να καταγγείλει τα ειρωνικά σχόλια των δυτικών μέσων ενημέρωσης ενώ διαπιστώνει πως διακατεχόμαστε από «πρόβλημα του εγώ»!

«Μόλις δύο εβδομάδες πριν είπα ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική και όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος. Έκτοτε, γίνομαι στόχος σφοδρής κριτικής εκ μέρους των δυτικών μέσων. Απλώς και μόνο διότι επανέλαβα ένα γεγονός που βασίζεται στην επιστημονική έρευνα, επικρίθηκα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και τους ξένους που ζουν ανάμεσά μας και διακατέχονται από ένα πρόβλημα του εγώ» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο ισλαμικό οικονομικό φόρουμ COMCEC στην Κωνσταντινούπολη.

«Ενοχλήθηκαν διότι τους υπενθυμίσαμε ιστορικά γεγονότα. Αρνούνται την αμφισβήτηση οποιουδήποτε πράγματος… πιστέψτε με, δεν μάς αγαπούν… υποστηρίζουν το σύστημα που έχουν οικοδομήσει πάνω σε αδικίες» πρόσθεσε, για να υπογραμμίσει ότι οι ξένοι ενδιαφέρονται μόνο να ακολουθούν το χρήμα.

«Οι ξένοι αγαπούν το πετρέλαιο, το χρυσό, τα διαμάντια και τη φθηνή εργατική δύναμη που προσφέρει ο ισλαμικός κόσμος. Τους αρέσουν οι συγκρούσεις, οι μάχες και οι φιλονικίες της Μέσης Ανατολής» είπε ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζοντας ότι η Δύση θέλει να δει εκείνη την περιοχή του πλανήτη να πεθαίνει και «τα παιδιά μας να πεθαίνουν».