28 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2014, 07:18

Βροχές και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

  • Τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας σήμερα στα ανατολικά

Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σταδιακά από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 15°C.  

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 12°C.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13°C, ενώ στη Θράκη και κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο περιμένουμε στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νότια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 8 έως 15°C, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 18°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 17°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.