27 Νοέμβριος 2014, 18:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2014, 18:48

Πρώην βουλευτής της ΝΔ σε σπείρα που άρπαζε κληρονομιές

  • Πολύτεκνος ο 57χρονος που χτύπησε με σφυρί 64χρονη για να τη ληστέψει

Πρώην βουλευτής που εκλεγόταν στην Αργολίδα με τη ΝΔ, φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της νέας «εταιρείας δολοφόνων» σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

Ο ηλικιωμένος πρώην βουλευτής, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών για απόσπαση χρηματικών ποσών από πολίτες υποσχόμενος διορισμό στο δημόσιο, δεν έχει ακόμη συλληφθεί.

Η εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχε πλαστογραφούσε διαθήκες προκειμένου να βάζει «χέρι» σε περιουσίες. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η σπείρα ιδιοποιήθηκε δώδεκα ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, αξίας πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα έδειξε ότι η οργάνωση συγκροτήθηκε πριν από πέντε χρόνια τουλάχιστον και στόχος της ήταν η εκμετάλλευση των περιουσιών ευκατάστατων ηλικιωμένων που είχαν φύγει από τη ζωή και που δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά.

Τα μέλη της οργάνωσης προσκόμιζαν τα απαραίτητα έγγραφα στα αρμόδια Πρωτοδικεία - Τμήματα Διαθηκών. Εκεί κάποια άλλα μέλη εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς.

Έτσι, οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές, και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων. Αμέσως μετά προχωρούσαν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων, τα μετέγραφαν στο όνομά τους και τα πωλούσαν ή τα εκμεταλλεύονταν (διαμένοντας οι ίδιοι ή ενοικιάζοντάς τα)!

Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι η εγκληματική ομάδα ιδιοποιήθηκε ακίνητα –διαμερίσματα, καταστήματα και εξοχικές κατοικίες– τα όποια ανήκαν σε δυο αδέρφια, που πέθαναν ξαφνικά  το 2006 και το 2008 στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στο κύκλωμα επτά Έλληνες (τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες), σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Άργος, ενώ αναζητούνται τρία ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην βουλευτής.