27 Νοέμβριος 2014, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2014, 17:21

Επτά στους 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν Βενιζέλο

  • Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
    (Φωτ. αρχείου)

Mόνον επτά από τους 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπογράφουν την επιστολή στήριξης στο Βενιζέλο – και επί της ουσίας απάντησης στον Γιώργο Παπανδρέου. Σε αυτούς, βέβαια, πρέπει να προστεθούν και οι βουλευτές που υπουργοποιήθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο αριθμός όμως παραμένει μικρός σε σχέσεις με το όλον.

Στην επιστολή τους οι επτά ισχυρίζονται μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επώδυνης αλλά αναγκαίας για τη χώρα πορείας, όπως την δρομολόγησε το ΠΑΣΟΚ το 2010. Την υπηρετήσαμε με συνέπεια, παρά τις επιμέρους προσωπικές μας απόψεις, και πιστεύουμε ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωσή της θα δικαιώσει τους κόπους και τις θυσίες του λαού μας, αλλά και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.

»Παράλληλα η συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με όλους όσοι στρατευθούν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να εκφράσουμε τις διάσπαρτες δυνάμεις του κόσμου της Κεντροαριστεράς και μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, με σεβασμό στην κάθε άποψη, να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό ένα προοδευτικό σχέδιο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

»Άλλωστε, ας θυμηθούμε ό,τι είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου: "Στο ΠΑΣΟΚ. έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης". Επομένως, στη φάση αυτή, και με αυτά τα δεδομένα, οφείλουμε όλοι και ιδίως όσοι είχαν την πρώτη ευθύνη για τις αποφάσεις της τελευταίας πενταετίας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε με το απαραίτητο πνεύμα ενότητας, χωρίς επιστροφή σε ξεπερασμένες από τα πράγματα αντιπαραθέσεις, που δεν εξυπηρετούν ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη».

Το κείμενο υπογράφουν οι: Ιωάννης Δριβελέγκας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Ιωάννης Κουτσούκος, Χρήστος Γκόκας, Μιχάλης Κασσής, Δημήτρης Σαλτούρος και Πύρρος Δήμας.