27 Νοέμβριος 2014, 16:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2014, 16:39

Παρέμβαση Παπούλια ζητούν πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές

  • Παρέμβαση Παπούλια ζητούν πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές

Με επιστολή «φωτιά», η Ένωση Ελλήνων τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών ζητεί την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Στο κείμενό του το ΔΣ της Ένωσης μιλά για αντίσταση στα σχέδια της τρόικας και για την ανάγκη συνεργασίας και ενότητας, και τονίζει: «Οι αδυναμίες και τα διαχρονικά μας λάθη είναι στοιχεία δεδομένα της μεταπολιτευτικής μας πορείας. Τώρα, ανιχνεύσιμες είναι πλέον και οι αρνητικές προθέσεις των εταίρων και των δανειστών μας. Δυστυχώς, όλα αυτά μαζί προδιαγράφουν ένα σκοτεινό μέλλον για την Ελλάδα. Άλλοθι άγνοιας δεν έχει πλέον κανένας πολιτικός ηγέτης, κανένας οικονομικός παράγων, κανένα ΜΜΕ. Όλοι γνωρίζουν τι τεκταίνεται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Έχει προδιαγραφεί το αύριο της Χώρας».

Διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η «η αντίσταση στο μοιραίο, που έρχεται, είναι ηθική υποχρέωση όλων» οι πολιτικοί που έχουν διατελέσει βουλευτές και ευρωβουλευτές στο παρελθόν ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μηνύοντάς του: «Μετά την ηθελημένη βαρηκοΐα των πολιτικών ηγεσιών, η συνέχεια ανήκει σε Σας».