27 Νοέμβριος 2014, 07:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2014, 07:51

Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα - Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

  • Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα - Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ενάντια στην ανεργία, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τις εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας.

Η κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα τα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στην Πλατεία Αριστοτέλους. Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος, θα μείνουν ακινητοποιημένα όλη την ημέρα. Δεμένα είναι και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

ΗΣΑΠ και μετρό θα κυκλοφορήσουν μόνο από τις 10 το πρωί και έως τις 4 το απόγευμα, ενώ το τραμ θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Στην Αθήνα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω συμμετοχής της ΟΑΣΘ στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στις πτήσεις, καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ήδη, Aegean και Olympic Air ανακοίνωσαν ματαιώσεις πτήσεων εξαιτίας των κινητοποιήσεων.