27 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2014, 07:16

Άστατος και βροχερός ο καιρός σήμερα

  • Άστατος και βροχερός ο καιρός σήμερα

Γενικά άστατο καιρό με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε για σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες, με λίγες πρόσκαιρες βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 13°C, ενώ στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά, αναμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 10°C.

Στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 6 έως 13°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα όπου τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και από τη νύχτα από τα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 16°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα τοπικά νότια 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 16°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.