Τζακ Στρο: Η διεθνής κοινότητα να αποδεχτεί τη διαίρεση στην Κύπρο

  • Τζακ Στρο: Η διεθνής κοινότητα να αποδεχτεί τη διαίρεση στην Κύπρο
    Φωτογραφία: αρχείο ΕPA

Η Μεγάλη Βρετανία συνεχίζει στα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στο θέμα της Κύπρου. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τζακ Στρο.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Στρο τάχθηκε υπέρ της οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποδεχτεί τη διαίρεση στην Κύπρο. Έτσι οι δύο κοινότητες πρέπει να δημιουργήσουν τις δικές τους σχέσεις. Αυτό θα είναι ένα πιο καθαρό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους ισχυριζόμενος ότι ευθύνονται αποκλειστικά για το πάγωμα των διαπραγματεύσεων.

«Δεν ευθύνονται οι Τουρκοκύπριοι. Επομένως για μένα η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποδεχτεί την διαίρεση της Κύπρου», επανέλαβε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε ότι η χώρα του στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας έστω και αν το κόμμα των Συντηρητικών, που μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, επιθυμεί τη βρετανική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ναι αυτό είναι πολύ αντικρουόμενο», παραδέχτηκε ο Τζακ Στρο και συνέχισε: «Εγώ θέλω να παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και τα τρία μεγάλα κόμματα της Βρετανίας θέλουν την πλήρη ένταξη της Τουρκίας. Πιστεύω πως αν γίνει δημοψήφισμα η πλειοψηφία των Βρετανών θα θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ένωση».